Az Új-Hullám Úszóiskola egyik választható programja a nyári intenzív tanfolyam. De mit jelent ez pontosan, ismertetőnkben minden felmerülő kérdésre igyekszünk választ adni.

A nyári szünet ideje alatt júniustól szeptemberig a tanévben megszokott délutáni úszótanfolyam programja átalakul. Úszóiskolánk igazodva a szülői igényekhez és a tanév rendjéhez különleges nyári programokat kínál.

A napközi jellegű úszótáborban egész napos élmények, úszásoktatás és további vizes programok várják a jelentkezőket. Akik nem szeretnének a táborra jelentkezni, nyári intenzív úszótanfolyamunk segítségével marad kapcsolatban az úszással.

Az intenzív úszásoktatás kéthetes (10 alkalmas) turnusokban lesznek délután 17.00 órától. Így a 60 perces órákra a szülők, hozzátartozók munkaidejük lejárta után, ideális időben, kényelmesen érkezhetnek az órák kezdetére.

A 10 alkalmas turnusokon való részvétel garantálja az úszástudás fejlődését, akár a kezdő szintről induló „víziszonyos” gyermekről, akár haladó szintű gyermekről van szó.  Az intenzív úszás előnye, hogy a hibajavítás sokkal eredményesebb, hiszen naponta tudunk visszatérni egy adott feladathoz, hibához, így a hatékonysága is többszöröse a hagyományos oktatási rendszernek. A koncentrált 10 alkalom, a tanév közben a heti egy alkalommal úszók számára 10 hetet ölel fel, a heti 2 alkalmas növendékek esetében 5 hetet jelent.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az úszás elsajátítása egy hosszú folyamat. A tanfolyam ideje alatt a kezdő szintű gyermekek a vízbiztonság és az úszás alapjait sajátíthatják el, ezért ebben a két hétben a teljes úszástudás megszerzése irreális elvárás.

Úszóiskolánk osztja a szakirodalomban fellelhető publikációkat, miszerint az az egyén tud úszni, aki 200 métert folyamatosan, vízbiztosan meg tud tenni. 8 szintes tematikánkat úgy kell elképzelni, mint egy házépítést. Erős alapokra támaszkodva építjük fel a biztos úszástudást, amelynek elsajátítása a rendszerességtől, a kitartástól és az érettségtől függ. A gyermekek elsőként a vízbiztonság alapjait sajátítják el (vízbeugrás, víz alá merülés), majd következnek az úszásnemek alapjai, gyors-hátúszás, valamint mellúszás tanulásával. Szülők részére a nyomon követését, az Új-Hullám 8 szintes úszásoktatási tematika és vizsgarendszer biztosítja.

A nyári intenzív tanfolyamunkat minden jelentkezőknek meleg szívvel ajánljuk 4 éves kortól egészen 15 éves korig. A jelentkezők a tudásszintjüknek megfelelő csoportokba kapnak besorolást. Az órákat tapasztalt és szakképzett oktatók vezetik, foglalkozásaik élményközpontúak. Foglalkozásaink nyíltak, ami azt jelenti, hogy a kísérők a szülők számára kialakított galérián tekinthetik meg az órát.

Sokan szeptemberben, a tanév kezdéssel együtt szeretnék elkezdeni az úszást, javasoljuk, hogy már most a nyár folyamán próbálják ki az úszást, ismerkedjenek meg az uszodával és munkatársainkkal.

Szabad helyek:

  • június 24 – 28.
  • július 8 – 19. 
  • július 22 – augusztus 2. 
  • augusztus 5 – 16. 

Intenzív tanfolyam díja:

Több gyermek esetén 5% kedvezmény minden gyermek részvételi díjából. A több gyermekre szóló kedvezményes ár csak testvérek esetében érvényes!

Szükséges felszerelés: úszódressz/úszónadrág, úszósapka, papucs, törülköző, igény esetén úszószemüveg

A jelenleg hatályos szabályozás szerint a szülők nem jöhetnek be a közös öltözőbe, a gyerekek öltöztetésében kollégáink nyújtanak segítséget.