Februártól 1-től új tanfolyami csoportokat indít az Új-Hullám úszóiskola. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 okot, amiért minket válasszatok! 

1. Ahol a történelem és az innováció összefonódik

A XX. kerület központjában található Pesterzsébeti Uszoda a főváros egyik legmodernebb komplexuma, az innováció és a történelem találkozása. Az Új-Hullám Úszóiskola otthonának energetikai ellátását az uszoda saját napelemrendszere látja el, a padlófűtés és a falon található mozaikok a római kort idézik.

A fűthető, 90 cm mély tanmedencében tanítványaink munkatásainkkal közösen dolgoznak a vízben, ahol elsajátíthatják az úszásnemek alapjait. A 33 méter hosszú, 10 pályás és 2 méter mély versenymedence a már biztos úszástudással rendelkezők bázisa. Itt az úszótechnikák és az állóképesség fejlesztése a fő célunk. 

Szakképzett, több éves tapasztalattal rendelkező munkatársaink számára a gyermekek élményközpontú oktatása a fő szempont. Hisszük, hogy a siker kulcs a folyamatos tanulás, amely nemcsak növendékeink, hanem számunkra is meghatározó érték.

2. Új csoportok indulnak

Úszótanfolyamaink csoportjai legtöbbször szeptemberben indulnak, aki nem tud szeptemberben kezdeni, később is csatlakozhat a képzéshez, de tapasztalatunk szerint a későbbi csatlakozás egyik hátránya, hogy az új gyermekeknek egy megszokott közösséghez kell, hogy csatlakozzanak, ezért a beilleszkedéssel kapcsolatban némi nehézséget kell áthidalniuk, azonban 2023. február 1-től új csoportokat indítunk! Minden jelentkezőt tudásszintjének megfelelően az Új-Hullám 8- szintes oktatási rendszerébe soroljuk be.

  • Kezdő csoportjaink azon gyermekek számára javasolt, akik még nem rendelkeznek a megfelelő vízbiztonsággal. Például, nem teszik be a fejüket a vízbe, befogják az orrukat a víz alá bújás során, vagy félnek a vízbeugrástól.
  • Haladó csoportjainkba olyan gyermekek jelentkezését várjuk, akik már iskolai keretek között, vagy másik uszodában sajátították el az úszás alapjait. Számukra az úszástechnika csiszolása az első számú célunk.

3. Segítünk, hogy jobb legyél az iskolában

Pszichológusok és orvosok tanulmányai bizonyítják, hogy a sportolás fokozza a szellemi teljesítményt. Gyakorlatban, az óráinkon résztvevő gyermekeknek az oktató által vezetett órákon különféle, főként játékos feladatokat kell megoldaniuk, amivel megjelenik egyfajta, tanár-diák társas viszony. Az utánzás, a magyarázás és az imitáció olyan tanulási formák, amelyek segítenek a gyermekeknek az információ feldolgozásában. A folyamatos interakció és feladatmegoldás fejleszti a gyermekek koncentrációját, ezáltal a tanulásban is segít.


A hozzánk járó gyermekek részére igazolást állítunk ki, a mindennapos testnevelés két órájának kiváltásáról.  Vannak diákok, akik iskolai egészségfejlesztés során a tantervük részeként vesznek rész kötelező úszásoktatáson, melynek során osztályzatot kapnak. Mi tudunk segíteni, hogy ne csak jó jegyeket szerezz, hanem egészséges fiatal legyél!

4. Az új évben új élmények várnak

Szilveszter estéjén fogadalmat teszünk. Az egyik legépeszűbb ígéret, hogy az új évben életmódot váltunk, megtanulunk valami újat vagy új ismeretek szerzünk. Az úszástudás megszerzésével több fogadalmat is kipipálhatunk a listáról. Az új ismeretek mellett barátokat és új élményeket is szerezhetünk!

5. Mi már most a nyarat várjuk

Alapelveink közé tartozik az őszinteség. Munkatársaink folyamatos kapcsolatban állnak a szülőkkel. Nem árulunk zsákbamacskát, az úszástanulás folyamata nem gyors, persze a fejlődés gyermekenként eltérő, de a helyes úszástechnika elsajátításához nem elegendő egy pár ismereti órán részt venni. Ezért javasoljuk, hogy már télen kezdjünk el felkészülni a nyári vakációra. Sok család a vízparton szeretné tölteni a szünidőt, a felhőtlen kikapcsolódáshoz, garantáljuk, a vízbiztonság elsajátítását.

Vízimentő előkészítő programunk, célja az úszásnemek technikai csiszolása, életkornak megfelelő vízi edzés terhelés biztosítása, illetve a vízimentő sportág alapjainak elsajátítása. Az órákon való részvétel lehetőséget biztosít a VMSZ által szervezett vizsga teljesítésére.