Február 1-től indulnak szervezett tanfolyamaink az Új-Hullám Úszóiskolában, amelyre 4 éves kortól 14 éves korig várjuk a jelentkezőket.  Mit is jelent, hogy valaki kezdő vagy haladó szintű, kisvizes, vagy mélyvizes? Mit tartalmaz az Új-Hullám úszóiskola 8 szintes tematikája? Cikkünkben erre keressük a választ.

Bemutatkozás

A XX. kerület központjában található Pesterzsébeti Uszodában két medencében folyik a munka. A fűthető, 90 cm mély tanmedencében tanítványaink munkatásainkkal közösen dolgoznak a vízben, ahol elsajátíthatják az úszásnemek alapjait. A 33 méter hosszú, 10 pályás és 2 méter mély versenymedence a már biztos úszástudással rendelkezők bázisa. Itt az úszótechnikák és az állóképesség fejlesztése a fő célunk.  

 

A gyermekek elsőként a vízbiztonság alapjait sajátítják el (vízbeugrás, víz alá merülés), majd következnek az úszásnemek alapjai, gyors-hátúszás, valamint mellúszás alapjai. A szülők részére a fejlődés nyomon követését, az Új-Hullám- 8 szintes úszásoktatási tematika és vizsgarendszer biztosítja.

A kisvíz kezdő csoport (1-es és 2-es szint)

Ebbe a csoportban azok a gyermekek kapnak besorolást, akik még nem tanultak úszni, vagy máshol már megismerkedtek a vízzel, de még nem kötöttek barátságot vele. A legfontosabb feladatunk a vízbiztonság megszerzése, célunk, hogy növendékeink pozitív élmények által fedezzék fel az úszás örömét. Ezen a szinten tanuljuk a siklást, a buborékfújást, a vízbeugrást és a lebegést. Elkezdjük a hát és gyorslábtempó elsajátítását.

A kisvíz haladó csoport (3-as; 4-es és 4+ szint)

A tanmedence haladó csoportja már a hátúszás és a gyorsúszás alapjaival ismerkedik. Új ismeretek szereznek a gyorsúszáshoz szükséges oldallevegő elsajátításával. A mellúszás oktatását a tanmedencében végezzük, hiszünk a tanár-diák kapcsolat erősségében, ezért munkatársaink a tanmedencében együtt dolgoznak a gyermekekkel. A haladó csoport legfőbb célja, az úszás alapok tanulása mellett, hogy előkészítsük a mélyvízben leküzdendő távolságokat is.

A mélyvíz kezdő csoport (5-os és 6-os szint)

A mélyvízben való munka nagy odafigyelést igényel az oktatók és a gyerekek részéről is. Az első feladatok célja az önmentés és a vízbiztonság megszerzése, ahol növendékeink munkatársaink folyamatos kontrollja mellett dolgoznak. A kezdeti úszólapos feladatokat követően fokozatosan engedjük el tanítványaink kezét és hagyjuk, hogy önállóan hasznosítsák a tanmedencében megszerzett tudást. A medencében megtett távolság növelésével folyamatosan fejlesztjük az állóképességet és csiszoljuk az úszásnemek technikáját.

A mélyvíz haladó csoport (7-es és 8-as szint)

A haladó csoport az úszásnemek királyát, a pillangóúszást tanulják meg. Egyre növekvő távolságokat tesznek meg. Megismerkednek a rajtfejessel, és az úszásnemek szabályos fordulóival. A 8-as szinten képzésünk nem ér véget! Vizimentő edzéseink célja, az úszásnemek további technikai csiszolása és a vizimentő sportág alapjainak elsajátítása. Az órákon való részvétel lehetőséget biztosít a VMSZ által szervezett vizsga teljesítésére. Azon gyermekek, akik kedvet éreznek, hogy a továbbiakban is a vizes sportokkal foglalkozzanak az egyesület szakmai kapcsolatai és tehetséggondozó programja biztosítja a továbblépés lehetőségét.