Szombat délelőtt a legkisebbek veszik birtokba a Pesterzsébeti Uszoda tanmedencéjét. Cikkünkben összegyűjtöttük, miért érdemes csatlakozni Cseperedő úszóprogramunkhoz.

Kiváló hétvégi program

A Cseperedő úszóprogram legfontosabb előnye, hogy ideális hétvégi családi programot jelent, erősödik a szülő-gyermek kapcsolat, mélyül a bizalom. Minden szombaton 11 órakor közösen „sportolhatunk”, jól érezhetjük magunkat és értékes időt tölthetünk együtt. Kiváló ebéd előtti program, ami a délutáni alvásra és jó étvággyal elfogyasztott ebédre is hatással lesz.

Segít a mozgásfejlődésben

A gyermekek intenzíven mozognak a vízben, és olyan gyakorlatokat végeznek, melyek stimulálják az idegsejtek működését. A foglalkozások során az egész szervezetben fokozódik a vérellátás, ezzel erősítve a szívet. A légzőrendszer fejlődése a tüdőkapacitásban és a tüdőizomzat erősödésében mutatkozik meg. A mozgás többi formájához hasonlóan a cseperedő úszás is erősíti az izmokat, ízületeket és segíti a koordináció fejlődését.

Segít a mindennapokban

A rendszeresen „úsztatott” gyermekek étvágya nő, alvásuk nyugodtabbá, mélyebbé válik, immunrendszerük erősödik, testük megtanul alkalmazkodni a hőmérséklet-változásokhoz.

Segít az emberi kapcsolatok kialakításában, és a kommunikációban  

Csoportos óráinkat képzett oktatónk, Kriszta néni vezeti, a feladatokat a szülők segítségével a gyermekek hajtják végre, az alkalmazott mondókák, versek, dalok fejlesztik a gyermekek kommunikációs, illetve beszédkészségét. A közösségnek a társas kapcsolatok kialakításában, illetve a beilleszkedésben nagy szerepe van.

Segít az úszás előkészítéseben

Szeretnénk minél több gyermekkel megszerettetni a vizes közeget, megismertetni az uszodák világát. Nem titkolt célunk, hogy az úszás alapjainak megtanításával megkönnyítsük az úszótanfolyamra való bekapcsolódást. Foglalkozásainkat 2 éves kortól ajánljuk, úgy gondoljuk, hogy ettől a kortól tudjuk tudatos mozgásra tanítani a gyermekeket. A másik lényeges különbség, hogy nem merítjük kényszerrel a víz alá a gyermekeket, hanem tudatos légzésszabályozásra tanítjuk őket.