A Pesterzsébeti Uszoda 2009-ben nyitotta meg kapuit, amely még ebben az évben lett úszóiskolánk otthona is. Röviden bemutatjuk, hogy hol telnek mindennapjaink. 

Megközelítés

A főváros XX. kerületének sajátossága, hogy Budapest egyik peremkerülete, de a belvárossal is kiváló összeköttetésben áll. Így az agglomerációhoz tartotó települések mellett, a belvárosból való eljutás is hasonló időt vesz igénybe.  A Pesterzsébeti Uszoda egyaránt kiválóan megközelíthető gyalogosan, tömegközlekedéssel, vagy autóval.  A Gubacs városrészen kialakított komplexum a Duna, a Mediterrán lakópark és Pesterzsébet Jégcsarnok szomszédságában található, a központtól 15 perces kényelmes sétával elérhető. A szomszédos kerületekből, a legtöbben autóval érkeznek, akik az uszoda ingyenes parkolóját vehetik igénybe. Az uszoda és környéke az egyik legjobb tömegközlekedési csomópontokkal rendelkezik. Itt található a Keleti pályaudvart és Kelebiát összekötő vasút egyik állomása, illetve a Közvágóhídtól induló és Ráckevéig közlekedő H6-os HÉV megállóhelye is. Számos helyi és távolsági buszjáratot igénybe vehetnek az ide érkezők.

Pesterzsébet közösségi közlekedése

Úszómedencék

A Pesterzsébeti Uszoda kettő medencével rendelkezik. Az egyik, a 90 cm mély, 20 méter hosszú, 5 sávos tanmedence, amely kiváló a kezdő gyermekek úszásoktatására. Ebben a medencében tanítványaink munkatásainkkal közösen dolgoznak a vízben, ahol elsajátíthatják az úszásnemek alapjait. A 33 méter hosszú és 25 méter széles, 10 pályás és 2 méter mély versenymedence a már biztos úszástudással rendelkezők bázisa. Itt az úszótechnikák és az állóképesség fejlesztése a fő célunk. Úszóiskolánk egész éves pályabérlettel biztosítja tanítványaink töretlen fejlődését. 

Öltözési szabályok

Habár minden erzsébeti székhelyű sportegyesület, így az Új-Hullám Úszóiskola is rendelkezik saját használatú csoportos öltözővel, az uszoda vezetőségének döntése értelmében az öltözői területeken szülők nem tartózkodhatnak. Az átöltözésben és a medencetérbe való bejutásban munkatársaink segítenek. Az öltöző terültén több egyéni kabin és öltözőszekrény is kialakításra került, amely főként az idősebb gyermekeknek jelent segítséget.

A várakozás

A kísérőknek, hozzátartozóknak számos lehetőségük adódik, hogy az úszásóra ideje alatt létrejött szabadidőt eltöltsék. Óráink nyílt órák, ami azt jelenti, hogy a pénztárban megváltott galéria jeggyel tekinthető meg az úszásoktatást. Az uszoda büféjének kínálata a klasszikus ételek és italok sorát vonultatja fel. A kisebb testvérekkel érkezők az ESMTK sporttelepén elterülő játszóteret vehetik igénybe. Aki pedig testmozgással szeretné eltölteni felszabadult idejét, úszójegy megváltásával kapcsolódhat ki. 

Hajszárítás

A folyosón az öltözőterület kijáratánál több nagy teljesítményű, ingyenesen igénybe vehető hajszárító is üzemel. A falon elhelyezett konnektorok biztosítják, hogy igény esetén otthonról hozott hajszárót is igénybe lehessen venni.