Sokszínű éven vagyunk túl,

amely az úszóiskola életére is komoly hatással volt. A személyi változásokat követően nem csak a gyermekek úszás tanítását vállaltam, hanem egyéb háttértevékenységekben is részt veszek. Első, bevezető cikkemben felkértem Tóth Katalin, az úszóiskola vezetőjét és Baktay Krisztina, vezető oktatót, hogy pár mondatban meséljenek arról, hogy milyennek értékelik a 2021-es évet az úszóiskola életében és mit várnak az újévtől. 

"Egy nagyon változatos év végére értünk… Volt karantén, majd újranyitás, hosszú, meleg nyár sok-sok jóhangulatú táborral, izgalommal teli várakozás, hogy vajon szeptembertől mernek-e majd jönni a gyerekek.

Itt szeretném megköszönni a szülők bizalmát és segítségét, hogy a bizonytalan lezárások és újrakezdések ellenére vagy mellett velünk tartottak újra! Sok új úszni vágyó gyerekkel kezdtük meg a tanévet. Jöttek új kollégák, akiket bizalommal fogadtak. Aztán jöttek karanténok, betegségek, de mindenki újra és újra lendületet vett.

Nem panaszkodom, örülünk, hogy kitartottatok, Szülők is és Gyerekek is! Ugyanezzel a kitartással kezdjük a 2022-es évet, várjuk vissza kis tanítványainkat!"
Tóth Katalin
Vezető koordinátor
"Lassan közeledik az év vége és ilyenkor szinte mindenki, ha csak gondolatban is, de számba veszi az elmúlt évet. Mégis váratlanul ért a kérés Sanyi bácsitól: „Kriszta, írnál egy rövid összegzést az elmúlt évről?” Persze – vágtam rá rögtön. Majd végiggondolva rájöttem, hogy ez nem is olyan egyszerű. Sok minden történt az Úszóiskola életében ebben a rövid esztendőben.

Szeretnék mesélni Nektek az év elejének hónapjairól, amikor hétről – hétre azt vártuk mikor találkozhatunk újra a gyerekekkel. Voltak hullámvölgyek és hegyek is, de nem szűnt meg a remény, hogy egyszer vége lesz, és újra élettel telik meg az uszoda. Ezek a hónapok lehetőséget adtak arra, hogy felkészülhessünk a nyári táborokra és útjára indíthassunk egy új közös programot a Kolonics György Vizisport Központtal.

Mire májusban újrakezdtük az oktatást már láttuk, hogy sokan döntöttetek úgy, hogy ránk bízzátok gyermekeiteket a nyárra. Jó volt látni a boldog arcokat, mikor először sikerült egyedül elindulni a kajakkal, fennmaradni a SUP-on, vagy a strandon ráhasalni a hullámokra. Örültünk az ismerős arcoknak és az új tanítványoknak is, akik közül sokan ősszel is visszatértek, hogy tovább folytassák az úszástanulást.

Szeptembertől a megszokott délutáni tanfolyamokkal töltöttük meg az uszodát, a kisebbekkel gyakoroltuk a buborékfújást, a nagyobbak lelkesen rótták a hosszokat. Az őszi szünetben az úszónapokon kézműveskedtünk és halloweeni álarcot készítettünk.
Történtek személyi változások is az év folyamán, voltak kollégák, akiktől búcsúznunk kellett, de érkeztek újak, akik szeptembertől erősítik csapatunkat és mostanra összeszokott csapatként igyekszünk mindent megtenni a nálunk tanuló gyerekekért. Kívánok békés, boldog karácsonyi ünnepeket és várunk vissza benneteket az új esztendőben!"
Baktay Krisztina
Vezető oktató

Mezei Sándor