Lassan véget ér a nyár, közeledik a szeptemberi évkezdés. Az eddig csendes uszoda, újra megtelik élettel, gyerekzsivajtól lesz hangos az aula, az öltöző és a medence tér. Visszatérnek régi tanítványaink, hogy újra közösen dolgozhassunk, leendő úszópalántáink, pedig bátortalanul indulnak el egy hosszú úton. Az úszás tanulásban segítségükre lesznek tapasztalt kollégáink is, akiket cikkünkben mutatunk be a kedves érdeklődőknek.

Kriszta néni

Baktay Krisztina „Kriszta néni” már több, mint 10 éve vezető oktatóként dolgozik úszóiskolánknál. Az úszással és a sporttal kisgyermekkorában ismerkedett meg. Felnőttként a Testnevelési Egyetem rekreáció – egészségmegőrző Msc szakán végzett tanulmányai alatt ismerkedett meg az oktatói munkával. Elkötelezett célja, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni, hite szerint az úszás minden sport alapja, amelyet kortalanul lehet űzni, a test minden izomcsoportját fejleszti és minimálisak a sérülés veszélyei.

Karina néni

Czakó Karina „Karina néni” a Lőrinc 2000 SE öttusa versenyzőjeként került komoly kapcsolatba az úszással, hamar kiderült, hogy tehetsége van ahhoz, hogy edzőit segítve tanácsokkal lássa el csapattársait. Később kezdő gyermekeknek tanított úszást. Jelenleg tanulmányai mellett dolgozik úszóiskolánkban. Célja, hogy minden gyermek rengeteg élménnyel gazdagodjon, emellett tanítványai úszástudásának és stílusának fejlesztésére, illetve a megfelelő technikák elsajátítására törekszik.

Laci bácsi

Cserni László „Laci bácsi” többszörös országos bajnok, jelenleg is aktív versenyúszó, aki szinte előbb tanult meg úszni, mint járni. Karrierjét az FTC úszószakosztályában kezdte, jelenleg a Lőrinc Swim Team versenyzője. Oktatói munkáját nyári programjaink ideje alatt kezdte meg. Fiatal kora ellenére céltudatosan készül az edzői pályára, tanulmányai és sportolói karrierje mellett dolgozik munkatársunkként. Laci bácsi az élményalapú, de kemény munkában hisz, munkája során a precizitásra törekszik, emellett pedig ügyel, hogy órái kiváló hangulatban teljenek.

Roli bácsi

Mesterházy Roland „Roli bácsi” a Testnevelési Egyetemen fejezte be tanulmányit, rekreáció és egészségfejlesztő szakon. Gyermekkorában több sportágat is kipróbált, végül a triatlon lett az, ahol igazán komfortosan érzi magát, jelenleg is aktívan versenyez. Először a FTC úszószakosztályának utánpótlás edzője lett, később triatlonistákkal kezdett foglalkozni. Edzői hitvallása a folyamatos fejlődés, mind a gyermekek, mind önmaga számára.

Sanyi bácsi

Mezei Sándor „Sanyi bácsi” az anyatejjel szívta magába az uszoda szeretetét, csecsemő úszás során barátkozott meg a vízzel. A Kőbánya SC-ben lett versenyúszó, később az FTC versenyzője lett. Az ELTE sportszervező szakán szerzett diplomát. Célja, hogy mindenki tanuljon meg úszni és hisz abban, hogy mindenkit meg is lehet tanítani. Tapasztalata szerint a sportnak közösség és egyénformáló ereje van, valamint az uszoda az ember második otthona is lehet.