Az Új-Hullám úszóiskola és a Budapesti Honvéd SE vízilabda szakosztály

stratégiai együttműködésnek köszönhetően a hétvégén a Kőér utcai uszodában ismerkedhettünk meg az egyik legeredményesebb labdasportág alapjaival. Abban az uszodában, ahol Egerszegi Krisztina és Cseh László tanult meg úszni, és ott, ahol a Honvéd vízilabda csapata a 2000-es években hatszor nyerte meg a magyar bajnokságot, nyolcszor a Magyar Kupát, valamint 2004-ben elhódította a legrangosabb európai vízilabda trófeát is. Olyan kiváló játékosok erősítették a csapatot, mint Biros Péter, Fodor Rajmund, Kiss Gergely vagy Molnár Tamás olimpiai bajnokok.

Szombaton délután 20 lelkes tanítványunk vállalkozott arra, hogy szüleik kíséretében bajnokok nyomdokain elindulva próbálhassák ki magukat. A gyermekeket Széki Mariann egyből a mélyvízbe dobta, hiszen az óra a felállított vízilabda pályán kezdődött el. Mariann néni nem volt ismeretlen a gyerkőcök és a kollegák számára. A BHSE edzője, a tavalyi nyári tábor alkalmával erősítette csapatunkat, illetve ő az, aki szintvizsgáinkon követi nyomon a tanítványaink fejlődését. A mélyvizes feladatokat követően előkerült a labda is. Az óra második felében a kisvízben a résztvevők megismerkedhettek a célzás, a kapura dobás és a labdakezelés alapjaival is. Az alapok elsajátításában a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya Merész András segédkezett. Elmondhatjuk, hogy tanítványaink, bizony a legjobbaktól tanulhattak ezen a napon. Az óra végén nem csak a labda, de a vízilabda sapkák is előkerültek, hogy teljes legyen az élmény. A szabad játékban a gyerkőcök megismerkedtek a szabályokkal, a csapatjáték szépségével, valamint a győzelem és a vereség fogalmával is.

A fárasztó edzést követően a résztvevőknek lehetőségük adódott egy igazi vízilabda rangadót megtekinteni élőben, amely nem kis izgalmak végén döntetlen eredménnyel zárult.

Reméljük mindenki jól érzete magát, nagyon büszkék vagyunk rátok!
Köszönjük a lehetőséget a BHSE csapatának!