Az nyári szünet idején eltöltött napközis táborok mindig felejthetetlen élményt nyújtanak a résztvevőknek. Kevesebb, mint egy hét múlva kezdődik a vakáció, ezért  cikkünkben megpróbáljuk megválaszolni a 10 leggyakrabban felmerülő kérdést, amely az Új-Hullám Úszósiskola által szervezett nyári programokkal kapcsolatosan felmerülhet. 

1. Mi a menetrendje egy nyári tábornak?

A napközis úszótáborok hétfőtől-péntekig, 07.30-16.00-ig tartanak. A táborokban a gyerekek napi két úszásfoglalkozáson, illetve kiegészítő sport/egyéb foglalkozáson vesznek részt és pihenőidőt is kapnak. Csütörtökön a biztos mélyvízes úszástudással rendelkező gyermek a Duna deltán szervezett kenutúrán vehetnek rész. A kisebbek pedig a pesterzsébeti Hársfa játszótéren tombolhatják ki magukat.  A foglalkozásokat szakképzett edzők, oktatók vezetik. A pénteki napot a strandolásnak szenteljük, a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdőben fürdőzünk a napfényben. Az időjárás előrejelzést folyamatosan monitorozva, ha a pénteki nap nem megfelelő a strandoláshoz, a strandnap változhat. 

2. Mikor érdemes reggelente megérkezni?

Minden nap 07.30-08.30 között fogadjuk a gyerekeket a Pesterzsébeti Uszodában. Ügyeletünk minden reggel 7:30-kor kezdődik, segítve a korán munkába igyekvőket, a későn ébredőknek, pedig ráérnek  8.30-ig megérkezni. 

Hétfőn az adminisztráció miatt esetleges torlódások alakulhatnak ki az információs pultnál, így  a reggeli rutint érdemes úgy tervezni, hogy az esetleges csúszás előfordulhat. 

A nap első úszásfoglalkozása 09.00-kor kezdődik meg. Közlekedési akadály, illetve egyéb késés okán lehetőség van jelezni 

táborvezetőinknek, természetesen a később érkező gyermekek becsatlakoznak a napi programokba. 

3. Mit hozzon magával a gyermek?

Az úszótáborba érdemes a „hagyományos úszófelszerelést” becsomagolni egy olyan táskába amit a gyermek elbír és kezelni tud. 

szükséges úszófelszerelés: 

  • fürdőruha
  • úszósapka
  • papucs
  • törülköző (köntös) 
Továbbá érdemes egy kulacsot, vagy strapabíró, jól zárható palackot becsomagolni, ami a nap folyamán újratölthető. Az idősebb korosztálynak jól jöhet egy kis nassolnivaló, tízórai.   A nap ellen védő sapka, vagy kalapot, illetve naptejet. 

4. Mit esznek a gyerekek a táborban?

A magukkal hozott tízórain kívül kétfogásos meleg ebédet, apró napindító kekszet és uzsonnát biztosítunk a számukra.

5. Mi történik a gyerekekkel a tűző napon?

Fokozottan ügyelünk, hogy a táborozókat védjük a meleg és a Nap káros sugarai ellen. Igyekszünk a lehető legtöbb időt a fedett uszodában tölteni, délelőtt a gyermekeket árnyékos helyre visszük játszani. Az ebéd utáni „csendes pihenőt” a játszótér melletti fák árnyékában, illetve az uszodában  töltjük.

6. Az úszás mellett milyen programok várják a gyerekeket?

Minden héten egy alkalommal ellátogatunk a Dunára evezni, a kisebbek pedig játékos foglalkozásokon vehetnek részt. Jó idő esetén a közeli játszótéren, vagy az uszoda területén akadályversenyeket és egyéb labdás foglalkozásokat szervezünk a gyerekeknek. Rossz idő esetén pedig az Uszodában fogunk barkácsolni, társasjátékot játszani, rajzolni. 

7. Mi történik ebéd után a gyerekekkel?

Csendes pihenőnket az uszoda parkjának fái alatt és az uszodában töltjük. 

8. Meddig és hogyan lehet jelentkezni a nyári táborokba?

Jelentkezni egész nyáron lehet a táborokba, az adott heti táborba azonban legkésőbb az előző péntekig tudjuk fogadni a jelentkezéseket. Regisztrálni a www.uszotabor.hu honlapon lehet.

9. Hogyan lehet befizetni az előleget, vagy a tábor díját?

Az előleget átutalással a 11705998-21275100-ás számlaszámra, vagy személyesen az uszodában, Tóth Katalin helyszínvezető koordinátornál május végéig tudják befizetni (június elején két hétre bezár az uszoda), utána a későbbi táborokra június közepétől van lehetőség az előlegek befizetésére. A tábor végösszegét, pedig szintén átutalással, vagy a tábori hét első napján reggel a Pesterzsébeti uszodában.

10. Ha további kérdéseim vannak, kihez fordulhatok?

Tóth Katalin helyszínvezető koordinátor és Baktay Krisztina vezető oktató készséggel áll rendelkezésre. 

Mindemellett Nyári Táboros Facebook csoportunkban is feltehetitek kérdéseiteket.