Pásztor Zsolt

A Testnevelési Egyetemen végeztem úszásoktatóként, de több alkalommal volt szerencsém vízimentők számára is képzést tartani. Évek óta dolgozom a vízimentés és az életmentés területein, mindemellett úszó-, vízimentő gyermektáboroztatóként kamatoztathattam szakmai tudásomat. Pályámból is kiderül, az úszás központi szerepet tölt be az életemben. Hiszem, hogy a megfelelő vízbiztonság melyet az úszás technikájának tökéletes elsajátítása ad, a gyermekek – és felnőttek – számára kiemelt fontossággal bír. Célom, hogy képzettségemre, tapasztalatomra támaszkodva minél több mindenki számára adhassam át az ehhez szükséges tudásanyagot, teremtsem meg számukra a technikai hátteret.

Nagyon szeretek gyermekekkel foglalkozni, megismertetni velük a sport, az úszás szépségét, apró örömeit. Sajnos, tapasztalatom szerint egyre több gyermek számára háttérbe szorul a sport, az óvodák, iskolák nem feltétlen tudják számukra a megfelelő mennyiségű, illetve minőségű mozgás lehetőségét biztosítani. Ennek ellenére fontos számomra, hogy minél több gyermeket segíthessek hozzá az úszás megfelelő alapjainak elsajátításához, óráim által meglássák a sport szépségét, hosszú távon kedvet kapjanak az úszáshoz. Hiszem, hogy odafigyeléssel, az egyéni képességek folyamatos fejlesztésével egy egészségesebb, sérülésmentesebb, biztonságosabb élet vár majd rájuk.

További hírek

Hírek

Az úszásnemek története

A modern úszás tudománya négy úszásnemet különböztet meg, de milyen sorrendben jöttek létre és hogyan változtak az évszázadok során? Cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a

Tovább olvasom